Przystawki
Sałaty
Pizza średnica 30 cm
Zestawy obiadowe
Dania dla dzieci
Dodatki do dań

Lista alergenów.

Substancje lub produkty pochodne powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę;
    • maltodekstryny na bazie pszenicy;
    • syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
    • zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego. glukozowych na bazie jęczmienia;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    • żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    • całkowicie ratyfikowanego ojeju i tłuszczu sojowego;
    • mieszaniny naturalnych tokofenoli(E306), naturalnego octanu D-alfa-tokofenolu, naturalnego octanu D-alfa-tokofenolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokofenolu pochodzenia sojowego;
    • fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymywanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    • estustanolu roślinnego produkowanego ze stenoli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą, z wyjątkiem:
    • serwatki wykorzystywanej odo produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
    • laktitolu;
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makidamia lub Queensland, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholowych etylowego pochodzenia rolniczego;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorzyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość CO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne;
Przyprawy mogące zawierać śladowe ilości soi, ziaren sezamu, gluten oraz składników załączonych w tabeli.
Niewielkie: bazylia, chrzan, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, liści laurowy, majeranek, pieprz biały, pietruszka, rozmaryn, szafran, szałwia, trybula, tymianek, wanilia.
Średnie: bazylia, cynamon, jałowiek, kminek, papryka słodka, pieprz czarny, ziarna gorczycy, zioła prowansalskie.
Wysokie: anyż, curry, czosnek, kolendra, oregano, papryka ostra, pieprz kajeński, pieprz zielony, koper włoski. 
Przewiń do góry